Следвайте Гласове в ТелеграмСглобката на национално ниво скърца, но не се

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСглобката на национално ниво скърца, но не се
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Сглобката на национално ниво скърца, търсят начин да се разделят

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Сглобката на национално равнище скърца, само че не се разпада и тъй като Терзиев стана кмет. В това съм безапелационна. Те търсят метод да се разделят. Опитват се вътрешно да се пренаредят, преформатират. В този фрагментиран общински съвет ще има опция за пробутване и на потребни за софиянци решения. "  Това съобщи пред БНР Ваня Григорова, общински консултант от " Българска социалистическа партия за България ".

Не е невероятно " Спаси София " да напусне обединението с ПП-ДБ, не изключва тя.

В СОС е извънредно, тъй като са се събрали хора, които допреди две седмици най-махленски са се плюли, сподели Григорова. По думите ѝ новият кмет бива бранен с апаратни хватки.

" Когато безусловно допреди 2 седмици си се занимавал с жълтини, по какъв начин да преминеш в работен режим и да започнеш да се държиш обикновено? Целта, тактиката на ПП-ДБ-СС е да пазят Терзиев от всевъзможни въпроси. Аз желаех да го попитам какъв брой време ще им бъде нужно да разчистят улиците, и то напълно доброжелателно. Трябваше да му бъде заложен въпрос кой ще бъде заместник-кметът по превоза – основен бранш, какво ще вършат с дървесината… "

Според нея " избирането на ръководител на СОС не е генерално решение и в случай че не е основано на обща политика, то безусловно на идващото съвещание той може да бъде махнат ".

" ГЕРБ за какво да не поддържат Бонев, откакто поддържаха Терзиев – с омерзение, само че преглътнаха. ГЕРБ в този момент би трябвало да покажат на ПП-ДБ-СС, че не могат да ръководят без тях. Това е проява. Очаквам да има някакво решение. "

Запитана за новото ляво, в предаването " Политически НЕкоректно " Ваня Григорова разяснява:

" Работа има и в София, и в Общинския съвет, само че дълготрайно обединяването на обособените леви обединения е верният път. Това е рецептата за триумф. Важна е и личността. Ако нямаш тим, не се впускаш в нищо. Следващите месеци, в които ще стартираме интензивно работа в Общинския съвет, ще стане ясно с кого можем и с кого не можем да работим. Работата не е единствено по време на избори, работата е всеки ден. Така се гради тим, по този начин се гради екип. "

Корнелия Нинова " си има нейните национални партийни каузи, даже нямам пресечна точка с нея ", посочи Григорова, като акцентира, че е безпартийна и напомни изказвания на Нинова от началото на акцията, че тя няма късмет на вота.

" Не си приказваме доста и няма мотив да си приказваме. (…) Към момента обстановката е естествена. " Позитано " си приказва с " Леге ", " Леге " си приказва с " Врабча ". В политиката няма по какъв начин да има обиди. То е неприятно, само че предстоящо. Дойде ми малко допълнително офанзивата в последните три дни преди балотажа, която беше масирана и без никакво подозрение – и резултат от външна интервенция ", означи Ваня Григорова, като изрази мнение, че в това е имало " външна интервенция отвън столицата, отвън България - амбасадата ", тъй като е имало терзания, че " може да падне държавното управление ", за което съгласно нея приказва и обръщането на мнението на Бойко Борисов в границите на два дни.

Само в границите на два дни две Facebook страници, едната от които новосъздадена за изборите, са дали 8 000 евро за спонсориране на изявления против нея, посочи тя.

" Тези хора безусловно бяха изпаднали в нервност и имаше за какво. Този човек, кметът, сегашен – Терзиев, освен се криеше от диспути, той ходеше с защита на срещи. Този човек няма да води транспарантно и отворено ръководство към столичани. (…) На него политиката не му е на място. Да управляваш общество, значи да се вслушваш в него. Това не е компания. "

Цялото изявление на Петър Волгин с Ваня Григорова може да чуете тук.

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР